2/2/16

DEIXEM DE SER UNA ILLA DÓNA SUPORT AL CORRESCALES, LA CURSA PER LA DIGNITAT



 Correscales: Una cursa contra l'explotació i la precarietat i en defensa d'una vida digna



La secció sindical “Deixem de ser una illa” de la CGT Ensenyament de Tarragona es vol sumar al projecte del Correscales organitzat per la Marea Blava que agrupa les treballadores i els treballadors tècnics subcontractats per Movistar que l'any passat van protagonitzar una important vaga contra aquesta multinacional. Correscales és una cursa de relleus en la qual 80 corredors recorreran entre el 18 i el 22 de febrer els 800 km que separen Bilbao de Barcelona amb aturades a diferents localitats on estan previstos diversos actes reivindicatius.

La iniciativa denuncia la precarietat laboral i social en general i les condicions laborals d'explotació que Movistar imposa als seus treballadors i treballadores. Però també persegueix dos objectius més. D'una banda, es pretén recaptar diners per retornar els ajuts financers rebuts durant la vaga i per crear una caixa de resistència cooperativa que sostenir futures mobilitzacions i vagues de diferents col·lectius de treballadors precaritzats. De l'altra, es vol visibilitzar la xarxa de solidaritat que es va crear entre diferents persones i moviments socials que van donar suport als vaguistes i gràcies a la qual es va aconseguir superar l'obstacle que per a l'acció sindical implica l'extrema fragmentació característica del model productiu promogut per les multinacionals. Precisament, és la capacitat de reafirmar aquests vincles de recolzament mutu la que ens ha de permetre respondre de manera contundent i exitosa a una estratègia de vulneració sistemàtica dels drets que busca consolidar amb impunitat la pràctica d'una voraç explotació laboral.

“Deixem de ser una illa”-CGT Ensenyament Tarragona ens adherim completament als principis i reivindicacions que impulsen aquesta marxa i ens identifiquen amb el compromís de “construir un projecte col·lectiu de lluita social i econòmica d'ajuda mútua contra la precarietat”. Com a docents coneixem el dolor que infligeix a les famílies i als alumnes més vulnerables la precarització salvatge de les condicions de vida de la classe treballadora, per això creiem que la lluita per abolir la precarietat i la vulneració del drets laborals és també la lluita perquè l'escola esdevingui un entorn on una educació de qualitat garanteixi a tothom una igual oportunitat per a desenvolupar les pròpies capacitats i talents.

Així doncs, us convidem a participar a les activitats programades a Tarragona, Reus i Valls on faran parada els corredors i us animen també a col·laborar al finançament de la iniciativa tot “comprant quilòmetres” del Correscales al compte obert a la pàgina web de micromecenatge Goteo: https://ca.goteo.org/project/correscales-2016.

Deixem de ser una illa
2 de febrer 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario