2/2/12

Escrit a modus d'acta de l'assemblea al Martí Franquès, dijous 2 de febrer

Benvolgudes i benvolguts,

Aqui va una miqueta d'acta de l'assemblea que s'ha fet avui al IES Martí Franquès de Tarragona, a la que hem assistit una seixantena de mestres, professores, mares i estudiants de centres de Valls, El Vendrell, Salou, La Bisbal del Penedès, Altafulla, Roda de Berà, Reus, La Joncosa del Montmell, Tarragona, La Canonja, a més de més de una decena de companyes i companys que han excusat la seva assistència degut a la metereologia adversa d'avui.

A la roda de presentacions cadascú explica com han anat les dues setmanes de donar veus a les zones pròpies. En general es belluguen cosetes, hi ha professionals que es van activant després d'animar i promoure diverses activitats, com tallar el carrer a Valls (unes 100 persones), posar pancartes i samarretes grogues els dimecres a llocs com Salou, a més de fer petites mnaifestacions del IES al Ajuntament, a la recerca de visibilitat i sinèrgia. També s'ha paralt a diversos claustres la proposta de tancaments.

La sensació general és que falta molta gent per convèncer, però també hi ha una voluntad de tirar endavant amb propostes més arriscades i provocadores, tot i i tenint en compte que tot és inclusiu i tot té cabuda. però si que hi ha certa necessitat de fer-la més grossa, per visualitzar, per unir sinergies i forces, per treure a la llum pública el desmantellament de l'educació pública.

Hi ha un parell de linies de debat, entre les persones que creuen que s'han de fer propostes de baixa intensitat i molt continuades en el temps i les que pensen que s'ha de generar conflicte amb l'administració per tal d'intentar sortir de les cavernes i centrar el focus mediàtic. Tot plegat la quadratura del cercle....

Però es pensa que les dues linies són inclusives i que l'una no treu l'altre, en aquest sentit corren diverses cartes molt currades per enviar a la premsa i per donar informació a les families. Premsa i família...

Es torna a insistir que és bàsic que impliquem a les famílies en la defensa de l'educació pública. Hi ha un bon número que ja ho estan, com demostren des de fa dies les escoles que volen tancar, especialment l'Olga Xirinacs i l'escola Abril de la Canonja. A més hi ha testimonis de families que volen col·laborar i participar activament! En el tema de la premsa s'haurà de treballar, tot i que ja han manifestat interés per les mobilitzacions en forma de tancades, arrel de la primera assemblea.

Destacar que al Baix Penedès hi ha convocada una assemblea de mestres el dimarts 7 de febrer a les 17 hores al centre cívic L'estació de El Vendrell, per tal de mirar quines són les mobilitzacions que es portaran a terme a la comarca, on el tema de les tancades serà una de les propostes fermes, entre d'altres. Aquesta convocatòria està corrent molt pels centres de la comarca!
part de l'assemblea d'avui

Per acabar i concretar. S'ha decidit engegar la primera tancada a un centre de Tarragona dijous 9 de febrer. El farem saber tan bon punt com es pugui informar, per tal de fer la logística i difusió. Però reserveu aquesta data per la tarda-nit...

Estaria genial que aquesta primera tancada servís per generar altres la setmana següent, justament quan volen aprovar els pressupostos de la Generalitat. De fet, els sindicats han convocat tancades de centre educatius pel 14 de febrer....

De moment comptem amb moltes més forces de les que ens pensem, a les dues assemblees hem asisstit unes 80 persones diferents i que representàvem moltes altres que han donat suport a la proposta, ara es tracta de sumar esforços en funció de les possiblitats, amb honestitat i compromís.

Adjunto carta que està movent la gent del Baix Penedès, a sota. Aviat reenviarem una altra carta que volem compartir per enviar a la premsa.

Un plaer, si alguna persona vol ampliar, esmenar o contrastar qualsevol de les afirmacions o idees que he escrit, que ho faci, la llista està oberta!
Ens continuem veint, esteu atentes als mails, no deixeu de dir i explicar!

2 comentarios:

  1. Si hi ha unes assemblees convocades per altres sindicat a una, per què en feu la CGT altres a part? No seria millor anar tot units? O cadascú ha de fer la guerra pel seu costat? Crec que aneu errats...

    ResponderEliminar
  2. Benvolgut anónimo. Potser hauries de saber, si no ho saps, que les assemblees convocades per altres sindicats han sigut convocades posteriorment a les que vam convocar persones que pertanyem a la CGT. Cansades i fartes d'esperar a que aquests sindicats convoquessin alguna cosa interessant. Està clar que hariem d'anar tots plegats, us hem esperat molt de temps algunes persones, podeu sumar-vos quan vulgueu. No esperarem més, potser estem equivocades en moure'ns. Estarem encatades de debatre-ho públicament, quan vulguis, anónimo.
    Toni Alvarez

    ResponderEliminar