7/2/12

Acta de l'assemblea de mestres inconformes, 7 de febrer a El Vendrell

Benvolgudes i benvolguts!
Us enviem l'acta de l'assemblea de mestres inconformes del dimarts 7 de febrer a El Vendrell.

ACTA DE L’ASSEMBLEA DE MESTRES DEL DIA 7 DE FEBRER DE 2012 AL CENTRE CÍVIC L’ESTACIÓ DEL VENDRELL

Ens reunim una seixantena de  persones, la majoria mestres en representació de diferents escoles del Vendrell i rodalies:

Del Vendrell: Àngels Garriga, Àngel Guimerà, Pla de Mar, Pau Casals, Teresina Martorell i IES Andreu Nin.

De Rodalies: La Muntanyeta (Bellvei), La Ginesta (Segur de Calafell), Els Quatre Vents (St. Jaume del Domenys), Ull de Vent, IES Coster de la Torre  i Llar d’Infants l’Oreneta (La Bisbal del P.), Salvador Espriu i Cucurull (Roda de Barà), Mare de Déu del Priorat de Banyeres, Pompeu Fabra (Cunit), Teresa Godés (La Joncosa del Montmell).

A més hi han assistit membres de les diferents AMPES d’algunes de les escoles esmentades i de l’escola Marta Mata.

Comencem l’assemblea donant a conèixer que es vol fer una tancada a les escoles, on es convidaria a les famílies a participar-hi activament, juntament amb les mestres. Davant d’aquesta proposta algunes escoles comenten que potser fóra més convenient partir de petites accions, però seguides i conjuntes: totes les escoles a la una. A mida que avança l’assemblea, aquesta proposta va prenent força.

La majoria de centres educatius ja  s’han reunit en claustre per parlar de  diferents accions, encara que cap passa per fer tancades, sinó més aviat accions reivindicatives de menor intensitat. Algunes persones no veuen clar que el fet de fer tancades sigui prou eficaç.

Una mare del Teresa Godés, explica que és molt important implicar no només la comunitat educativa, sinó també les institucions polítiques del poble, els sindicats, ... A partir d’aquest comentari es qüestiona l’eficàcia dels sindicats majoritaris. Es divideixen les opinions al respecte.

Per altra banda es proposa que cal fer arribar totes les mobilitzacions a la premsa i altres mitjans de comunicació , la qual cosa també es discuteix,  ja que algunes persones consideren que pot ser una arma de doble full.

Tot i les discrepàncies es van trobant punts en comú. El que pren més força és que tothom coincidim que cal implicar les famílies i es busquen estratègies per tal de fer arribar la informació a les mares i pares. Es parla de la carta que ja fa dies que ronda per les xarxes socials.  Es parla també d’implicar  altres espais educatius i de formació, com ara les escoles de música, llars d’infants... ja que es tracta d’una lluita de llarg recorregut  i que afecta tota la societat. S’anima a la gent a participar d’iniciatives reivindicatives ja engegades  (Defensem l’escola en Català, Tancades a Tarragona, ...). Coincidim en pensar que el moviment s’ha d’anar fent  cada vegada més fort i nombrós.

Algunes mestres manifesten que costa molt convèncer el propi col·lectiu de mestres de determinades escoles. Es pregunten fins a quin punt poden, sense el consentiment de l’equip directiu, convocar un claustre per informar les companyes i companys dels moviments que es duen a terme. Expliquen que sovint la informació de sindicats i demés no arriba,  i que si arriba tampoc es fa massa cas.

Després de posar sobre la taula les diverses opinions, es van arribant a acords, dels quals ens hem compromès a iniciar les següents accions:

-          Informar a les famílies de la situació actual de l’escola pública. Cada escola ho farà de la manera que trobi més adient: fent un redactat-carta, reunint les famílies, realitzant projeccions amb el material traspassat a les xarxes... Es proposa d’afegir l’adreça del facebook de “Mestres Inconformes”  i del bloc “Deixa de ser una illa” al redactat-carta adreçat a les famílies perquè n’estiguin informades. Aquesta carta queda pendent de modificació per tal de fer-la menys densa i agilitzar-la amb un vocabulari més entenedor.

-          Ens posarem unes samarretes de color groc amb unes tisores estampades cada dimecres. Per aconseguir les samarretes haurem d’enviar un correu a l’Anna (anik.87@hotmail.com), anotant quantes volem per al nostre centre. Surten a uns 2€ cada samarreta.

-          El dia de Carnaval els i les mestres ens vestirem de negre i ens col·locarem unes tisores en algun lloc del cos prou visible. Es pot convidar a les famílies a participar d’aquesta proposta.


-          S’informarà als claustres de les mobilitzacions que estem duent  a terme. Dins del possible, també es procurarà la unificació amb la direcció de cada centre perquè traspassi la informació a les diverses direccions per tal que tot arribi a tothom.

-          Ens reunim de nou el proper dia 21 a les 17 hores al mateix lloc per parlar de com ha anat i per acabar de perfilar un lema per elaborar una pancarta creativa i, alhora, amb un missatge punyent, per penjar-la a totes les escoles que vulguin adherir-se a la proposta.



No hay comentarios:

Publicar un comentario